معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: توهین به رییس جمهور به عنوان نماد جمهوریت در روزی که خود نماد حاکمیت اراده جمهور است، نکوهیده تر و مذموم تر است.

لعیا جنیدی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا،  لعیا جنیدی, در تشریح ابعاد حقوقی توهین به رئیس جمهور اظهار کرد: این رفتار ها علاوه بر ابعاد حقوقی، ابعاد فرهنگی به ویژه فرهنگ سیاسی هم دارند که به مراتب مهمتر است. 

این حقوقدان تصریح کرد: از منظر فرهنگ سیاسی، توهین به رییس جمهور به عنوان یکی از بارزترین نماد های جمهوریت که از عوارض تنزل اخلاق و فقدان بلوغ سیاسی و در عین حال از موجبات تضعیف جمهوریت هم هست، در همه حال مذموم است ولی توهین به این نماد در روزی که به طور نمادین به عنوان روز حاکمیت اراده جمهور پاس داشته می شود علاوه بر این که به طور مضاعف نکوهیده و مذموم است، هشدار آمیز و تامل برانگیز هم هست.

وی گفت: به هر رو، جمهوریت از اساسی ترین آرمان های انقلاب بزرگ و حرکت مهم اجتماعی سال ۱۳۵۷بوده و نیازمند مراقبت و تقویت مستمر و پرهیز از هر عمل، رفتار و تصمیم در هر سطح است که اسباب تضعیف این اصل بنیادین را فراهم آورد.

جنیدی همچنین خاطرنشان کرد: در مورد ابعاد حقوقی، باید توجه داشت که رفتارهای مورد ارتکاب براساس مواد متعددی از قانون مجازات اسلامی از جمله مواد ۶۰۸ ، ۶۰۹ و ۶۱۸ جرم و در خور مجازاتند.  مطابق این مواد و باتوجه به نوع رفتار شکل گرفته از سوی آن افراد، جرم های توهین، تهدید و هیاهو و اخلال در نظم و آسایش و آرامش عمومی به وقوع پیوسته که شماری از آن ها نیازمند شکایت و شماری دیگر به موجب قوانین کیفری گذشت ناپذیر و دارای جنبه غالب عمومی است. آشکار است که بر اساس ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی کیفری تعقیب آن دسته از رفتارهای مجرمانه که جنبه عمومی دارند، برعهده دادستان گذاشته شده است. در هر دو فرض، ضابطان دادگستری هم وظیفه دارند که در آغاز رسیدگی کیفری گزارش این وقایع را به مراجع صالح قضایی بدهند.

کد خبر 584450

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha